Skip to content
Overige dieren

Veel kleine huisdieren zijn welkom!

 

In ons dierenpension zijn konijnen, vogels, ratten, cavia’s en andere kleine huisdieren van harte welkom. Voor konijnen hebben we een aantal rennen beschikbaar en voor cavia’s en ratten zijn er kooien aanwezig. Voor deze dieren zorgen wij dus voor de huisvesting, afgestemd op hun behoeften.

 

Vogels en kleine knagers dienen hun eigen verblijf mee te nemen.

 

Voor alle logees geldt, dat u hun eigen voer meeneemt. Wij zorgen voor de juiste bodembedekking, hooi en zo nu en dan wat lekkers.

 

 

KONIJNEN EN Knaagdieren

 

Konijnen moeten lekker rond kunnen huppelen, dus zij krijgen de beschikking over een eigen ren waar ze de ruimte hebben. Cavia’s en andere knaagdieren verblijven in hun eigen kooi. Groepsdieren, zoals bijvoorbeeld konijnen, cavia’s, ratten, gerbils, degoe’s en veel soorten vogels, worden alleen in het pension geaccepteerd als ze gehuisvest zijn in groepen van 2 of meerdere soortgenoten.

 

 

Voor meer informatie over de huisvesting/hokmaten van groepsdieren zie:

https://www.licg.nl/konijnen-en-knaagdieren/

 

Let op: Het aantal rennen voor zowel binnen- als buitenkonijnen is beperkt, net als verblijven voor buitencavia’s. Reserveer dus tijdig, want vol is vol…

1animalsdream.ngsversion.1441456200519.adapt_.1900.1
Rosy faced Lovebird 2

Vogels

 

De vogelsoorten die wij met veel genoegen regelmatig in ons pension mogen verzorgen lopen uiteen van parkieten, tot (dwerg)papegaaien. We passen graag op uw fluitende, fladderende vrienden tijdens uw vakantie. Het is wel belangrijk dat u de vogels in hun eigen kooi en met eigen voer brengt. Wij houden ze goed in de gaten en maken zo nu een dan een praatje met ze.

 

Groepsdieren, zoals bijvoorbeeld Agapornis dwergpapegaaien of grasparkieten, worden alleen in het pension geaccepteerd als ze gehuisvest zijn in groepen van 2 of meerdere soortgenoten. 

 

Oogje in het Zeil

 

Onze verzorgers zijn niet alleen dierenvrienden, ze hebben ook veel kennis. Ze herkennen het meteen als uw huisdier niet lekker in zijn vel zit. Misschien omdat het even niet zo klikt met zijn vrienden, of omdat hij iets onder de leden heeft. Gelukkig is onze dierenarts aanwezig die hem direct kan onderzoeken en eventueel behandelen. Dit kan uiteraard ook bij uw eigen dierenarts, net wat u wenst. Mocht er iets zijn, dan brengen we u in ieder geval meteen op de hoogte. Maar in de meeste gevallen geldt; geen bericht is goed bericht.

guinea-pig-vet
AdobeStock_72279158 e1552556561158

Schoon verblijf, schone vacht

 

We vinden hygiëne en verzorging zeer belangrijk. We maken het verblijf van uw dier dan ook regelmatig goed schoon. Bij langharige dieren, die vrij van klitten worden gebracht, borstelen we ook de vacht. Als u dat wilt kunnen we uw dier ook wat extra verzorging geven; zoals zijn nageltjes bijknippen. Dat doen we als we denken dat het echt nodig is of wanneer u dat specifiek aangeeft.