Overige dieren

Veel kleine huisdieren zijn welkom!

 

In ons dierenpension in Almere zijn naast honden en katten, ook knaagdieren en andere kleine huisdieren welkom. Zoals konijnen, vogels, cavia’s en hamsters. Komen ze logeren, dan moeten ze hun eigen verblijf en voer meenemen. 

 

Let op: Voor pension buitenkonijnen/buitencavia’s hebben wij verblijven die te reserveren zijn, wees hier tijdig bij voordat het vol is.

KONIJNEN EN Knaagdieren

 

We doen ons best om konijnen zoveel mogelijk de ruimte te geven om in een individuele ren los rond te huppelen. Andere knaagdieren blijven lekker in hun eigen hok zitten. Groepsdieren, zoals bijvoorbeeld konijnen, cavia’s, ratten, gerbils, degoe’s en veel soorten vogels, worden alleen in het pension geaccepteerd als ze gehuisvest zijn in groepen van 2 of meerdere soortgenoten.

 

Voor hamsters hebben we een terrarium die u kunt reserveren.

 

Voor meer informatie over de huisvesting/hokmater van groepsdieren zie:

https://www.licg.nl/konijnen-en-knaagdieren/

 

Let op: Voor pension buitenkonijnen/buitencavia’s hebben wij verblijven die te reserveren zijn, wees hier tijdig bij voordat het vol is.

1animalsdream.ngsversion.1441456200519.adapt_.1900.1
Rosy faced Lovebird 2

Vogels

 

De vogelsoorten die wij met veel genoegen regelmatig in ons pension mogen verzorgen lopen uiteen van parkieten, tot (dwerg)papegaaien. We passen graag op uw fluitende, fladderende vrienden tijdens uw vakantie. Het is wel belangrijk dat u de vogels in hun eigen hok en met eigen voer brengt. Wij houden ze goed in de gaten en maken zo nu een dan een praatje met ze.

Groepsdieren, zoals bijvoorbeeld Agapornis dwergpapegaaien of grasparkieten, worden alleen in het pension geaccepteerd als ze gehuisvest zijn in groepen van 2 of meerdere soortgenoten.

 

 

Oogje in het Zeil

 

Onze verzorgers zijn niet alleen dierenvrienden, ze hebben ook veel kennis. Ze herkennen het meteen als uw huisdier niet lekker in zijn vel zit. Misschien omdat het even niet zo klikt met zijn vrienden, of omdat hij iets onder de leden heeft. Gelukkig hebben we in ons dierenpension een dierenarts rondlopen die hem meteen kan onderzoeken. Heeft hij direct hulp nodig, dan kan dit uiteraard ook bij uw eigen dierenarts. Mocht er iets zijn, dan brengen we u meteen op de hoogte. Maar in de meeste gevallen geldt; geen nieuws is goed nieuws.

guinea-pig-vet
AdobeStock_72279158 e1552556561158

Schoon verblijf, schone vacht

 

We vinden hygiëne en verzorging zeer belangrijk. We maken het verblijf van uw dier dan ook regelmatig goed schoon. Bij langharige dieren die klitvrij binnenkomen borstelen we ook de vacht. Als u dat wilt kunnen we uw dier ook wat extra verzorging geven; zoals zijn nageltjes bijknippen. Dat doen we als we denken dat het echt nodig is of wanneer u dat specifiek aangeeft.