Dogs_Park

Kwispelende staarten

Bij hondenpension Almere komen de honden kwispelend aangerend als hun baasje weer op vakantie gaat. De vaste gasten weten inmiddels wat ze te wachten staat; vertroeteld worden door de verzorgers en buitenspelen met hun kameraden

Vakantiepret voor viervoeters

Veel mensen zien op tegen het afscheid van hun hond. Maar meestal krijgen ze hier niet eens de kans voor. Zó enthousiast springt hun vriend in het rond als ze binnenkomen. Van de vaste honden weten we inmiddels waar hij gelukkig van wordt. Zijn jullie nieuw? Dan bekijken en bespreken we bij binnenkomst uw type hond, en waar uw maatje behoefte aan heeft. Veel rust of misschien juist volop beweging? Op basis daarvan zetten we hem bij andere honden, om samen mee te slapen en buiten te ravotten.

dog-sun
Dog Ill Or Sleeping

Dagelijks Ritueel

Terwijl u straks lekker uitrust op vakantie, is uw hond aan het spelen met zijn vrienden. Drie keer per dag laten we hem onder toezicht op de speelweides uitrazen. Om vervolgens weer een middagdutje te doen in zijn mand. In de avond, na het eten, mag hij nog even een frisse neus halen in zijn buitenverblijf. De honden zijn nooit alleen, ze hebben een vaste kameraad. En gaat uw hond niet goed samen aan andere viervoeters, dan krijgt hij een eigen ruimte en speelweide. Zodat hij ongestoord zijn gang kan gaan.

Sommige rassen blijven voor de veiligheid alleen. Hier vallen onder anderen de Stafford-achtigen, Amerikaanse bulldogen, Bull terriërs en kruisingen van deze rassen. Als er 2 honden bij elkaar horen, waarvan 1 of beide tot de bovengenoemde rassen behoren dan mogen ze wel samen in de kennel blijven, maar op eigen risico. 

Schoon verblijf, schone vacht

We vinden hygiëne en verzorging zeer belangrijk. Zodra uw hond buiten in de weer is, maken we het verblijf dagelijks goed schoon en schudden we zijn kussen even op, zodat hij weer in een gespreid bedje terugkomt. We zullen u hond kammen mits u de hond klitvrij komt binnen brengen. Bij een verblijf van 14 nachten in ons pension en langer wordt uw hond ook gewassen. 

dog-grooming-1
dog-clean-ear_klein

Oogje in het Zeil

Onze verzorgers zijn niet alleen dierenvrienden, ze hebben ook veel hondenkennis. Ze herkennen het meteen als uw hond niet lekker in zijn vel zit. Misschien omdat het even niet zo klikt met zijn vrienden, of omdat hij iets onder de leden heeft. Gelukkig hebben we in ons hondenpension een dierenarts rondlopen die hem meteen kan onderzoeken. Heeft hij direct hulp nodig, dan kan dit uiteraard ook bij uw eigen dierenarts. Mocht er iets zijn, dan brengen we u meteen op de hoogte. Maar in de meeste gevallen geldt; geen nieuws is goed nieuws.